Nijsten Bouwcoördinatie & Beheer
Bosserveldlaan 35
6191 SK Beek
Postbus 267
6190 AG Beek
T: 046 – 428 01 23
F: 046 – 428 01 33
M: info@nijstenbouwcoordinatie.nl
Nieuwbouw 17 appartementen Welten
 

Projecttype:

Locatie:

In opdracht van:

Werkzaamheden:

Architect:

Aannemer:

Makelaar:

 

Start bouw:

Oplevering:

Nieuwbouw 17 appartementen

De Weltertuyn in de wijk Welten bij Heerlen

Maatschap Meijs & Hoefnagels

Projectadvisering, directievoering & toezicht

Lab 32 architecten

Riksen Landgraaf-Brunssum B.V.

Bonnema Stienstra Makelaars en Financiële Diensten

September 2008

Eind 2009

 

 

Op fietsafstand van het centrum van Heerlen ligt de ruim en groen opgezette wijk Welten. Welten is één van de oudste buurten van Heerlen.

 

Het wooncomplex De Weltertuyn ligt midden in de Heerlense wijk Welten. Eén van de aantrekkelijke aspecten van deze residentie is de centrale ligging bij de winkel voorzieningen en het vele groen.

 

Het complex De Weltertuyn bestaat uit drie gebouwen met in totaal zeventien appartementen, gelegen rond een op het zuiden georiënteerde besloten binnentuin. De in het oog springende bouwkundige details geven de hoogwaardige architectonische kwaliteit aan: de hoge raampartijen, de inpandige terrassen met deels glazen balustrades. Het kleurgebruik en de toepassing van hoogwaardige materialen, geven extra allure aan het gebouw. De gevels zijn uitgevoerd in rood metselwerk en wit pleisterwerk met antraciet kleurige kozijnen en hekjes.

 

Via de Weltertuynstraat bereikt u de hoofdentree, die tevens toegang geeft tot het - alleen voor bewoners toegankelijke – binnenhof.

In het halfverdiepte souterrain zijn 24 parkeerplaatsen, de fietsenstalling, de privé bergingen en een oplaadpunt voor scootmobielen ondergebracht. Via de twee liften en trappenhuizen bereikt u comfortabel de bovengelegen appartementen. De appartementen op de eerste woonlaag bevinden zich op een meter boven het maaiveld, ten behoeve van uw privacy.

 

Het gebouw A aan de Weltertuynstraat heeft acht appartementen variërend in grootte van 98 m2 tot 130 m2 verdeeld over drie woonlagen met ieder een aan de straatzijde gelegen ruim en zonnig terras.

 

De drie appartementen, verdeeld over twee woonlagen in gebouw B, variëren in oppervlakte van 115 m2 tot 138 m2. De appartementen op de begane grond hebben een ruim terras aansluitend aan het binnenhof.

 

In het vrijstaande gebouw C worden per woonlaag twee ruime appartementen gebouwd rondom het centrale trappenhuis met lift. De vijf appartementen, allen met een oppervlakte van circa 135 m2, zijn flexibel in te delen. Het penthouse heeft een oppervlakte van 175 m2.

 

In opdracht van Maatschap Meijs & Hoefnagels heeft Nijsten Bouwcoördinatie & beheer meegewerkt met het adviseren gedurende de opzet van het complex.

 

 

Impressiebeeld van het complex vanuit de aangrenzende straat.

Impressiebeeld vanuit de binnentuin.

 

Impressiebeeld vanuit een van de appartementen in het complex.

 

 

 

 
<<< Terug naar overzicht
 
© copyright 2005 Nijsten Bouwcoördinatie & Beheer