Nijsten Bouwcoördinatie & Beheer
Bosserveldlaan 35
6191 SK Beek
Postbus 267
6190 AG Beek
T: 046 – 428 01 23
F: 046 – 428 01 33
M: info@nijstenbouwcoordinatie.nl
Nieuwbouw Maasboulevard Venlo
 

Projecttype:

 

 

 

Locatie:

In opdracht van:

Gebruikers:

 

 

Werkzaamheden:

Architect:

 

Aannemers:

 

Start: 

Oplevering:

De realisatie van een ondergrondse

parkeergarage met ruim 550 plaatsen,

circa 22.000 m2 winkeloppervlakte en

183 appartementen en woningen.

Centrum Venlo

3W vastgoed

Q-park Nederland

ING Real Estate management

Diverse winkelketens

Directievoering

Architect Jo Coenen

AMA Group Maastricht

Aannemersbedrijf Jongen te Landgraaf

Aannemersbedrijf Van Wijnen te Sittard

Begin 2007

Eind 2010

 

 

Het plan Maasboulevard is een ambitieus project in het hart van Venlo waar wonen en winkelen, cultuur en recreatie logisch in elkaar overvloeien in een gebied. De Maasboulevard wordt dan wel een nieuw stadsdeel. In de huidige situatie is het Maasfront feitelijk een “achterkant” en daarmee slachtoffer van verloedering. Door herontwikkeling moet dit front een “voorkant” worden met het gezicht naar de Maas.

 

Venlo is een oude stad met een rijke historie. Het project Maasboulevard sluit aan op de bestaande bebouwing en op historisch belangrijke plaatsen. De uitdaging voor de architecten was onder andere het vloeiend laten overgaan van het heden in het verleden. Het project voorziet in een ondergrondse parkeergarage met een capaciteit van ruim 550 plaatsen. Op de verschillende niveaus wordt circa 22.000 m2 winkeloppervlakte gerealiseerd. Op de hogere lagen en in de woontoren komen ongeveer 183 appartementen en woningen. Naast deze bouwactiviteiten wordt het gehele havengebied heringericht zodat een aangenaam leefklimaat ontstaat. Zo wordt de “Kop van de Weerd” omgetoverd tot een stadspark van 9.000 vierkante meter.

 

Het gehele complex wordt onderverdeeld in 4 gebouwen, namelijk: Het Romercenter, De Romertoren,

De Lineair, De Stadwaker.

 

 

Impressiebeeld vanuit “Kop van de Weerd”, het parkeerterrein gelegen aan de overzijde van de maasboulevard.

Impressiebeeld vanuit het dak van het theater “De Maaspoort”.

Impressiebeeld van het Romercenter. Boven de winkels van het Romercenter worden patiowoningen en appartementen in verschillende uitvoeringen gerealiseerd. Een deel daarvan kijkt uit op een gezamenlijke binnenhof aan de kant van de binnenstad. De andere liggen aan de Prinssessesingel.

Impressiebeeld van de Stadwaker. De Stadwaker is het gebouw dat aan de stadskant evenwijdig aan de Maas loopt. Het betreft 4 herenhuizen en 33 appartementen die uitkijken over de nieuwe winkelstraat of over de bestaande binnenstad van Venlo

Impressiebeeld van de Linear. De Lineair strekt zich uit langs de Maas en telt 70 appartementen. Ze kijken uit over de Maas en passantenhaven óf over de Oude Markt en de nieuwe winkelstraat. De appartementen in Lineair variëren van betrekkelijk eenvoudige tweekamer appartementen tot ruime driekamer appartementen met een gecombineerde leefkeuken/woonkamer..

Impressiebeeld van de Romertoren. De Romertoren wordt echt een nieuw landmark voor Venlo. Een woontoren van 65 meter hoog, met 18 woonlagen en moderne, lichte en zeer ruime appartementen. Er zijn drie typen met steeds weer de keuze:
wilt u uitzicht over de Maas en het achterland of over de stad? Aan de stadskant is de afgeronde zijgevel een echte eyecatcher.

 

 

 

 
<<< Terug naar overzicht
 
© copyright 2005 Nijsten Bouwcoördinatie & Beheer